You are currently viewing Besøket av Mesteren forandrer alt

Besøket av Mesteren forandrer alt


Når en har vokst opp i et hjem der Jesus var en del av familien, skulle en tro at livet ble lett. Men Jesus har aldri lovet det slik. Han har lovet at Han skal være med alle dager, enten dagene er gode eller onde. Som ung, bare tolv år gammel, ga jeg mitt liv til Jesus Kristus. Livet mitt gikk ikke som jeg hadde tenkt, og som trettiåring valgte jeg å putte Jesus i baklommen. Jeg tenkte at jeg skulle fikse livet selv. Etter ca. fire år med surr, bråk og bare tull, kom jeg tilbake til Jesus:

Det er høst og mørkt ute. Det er søndag kveld, og klokka nærmer seg 23.00. Flere av dem jeg bor sammen med, holder på å lage mat på kjøkkenet, mens jeg holder meg på mitt rom. Tv-en er satt på kanal TV-visjon Norge. Det er forbønnsprogram med Pernille Strand. Hun har med seg tre venninner, Ettersom det er mange forbønnsemner vedrørende forkastelse og fordømmelse og de ting som følger med dette, sitter damene og prater rundt dette emnet.
Da kommer det fra min egen munn: «Å, Gud, jeg skulle ønske du ville sette meg fri fra fordømmelse og selvbebreidelse, for Jeg lengter bare etter å bli FRI! – fri som alle andre mennesker. Tankene sirkler om hvor mye lettere det ville være med frihet fra disse tingene. Hvor mye lettere det da ville være å vitne om Jesus. Jeg registrerer at klokka er så mange at jeg ikke kan ringe inn og be om forbønn.
Plutselig kjenner jeg et vindpust som om noen river opp døren til rommet, for så å lukke den igjen. Jeg fornemmer en skikkelse som jeg ikke kan se med det blotte øyet, men likevel kjenner jeg et sterkt nærvær av noen som kommer mot meg, der jeg ligger på sengen. Denne skikkelsen stiller seg ved min venstre side, og det er som om han ser meg rett inn i øynene. En kjærlighet stråler mot meg – en kjærlighet som gjør meg varm, og oppfyller meg med en visshet om at jeg er elsket av Ham. Nærværet er så sterkt at det kjennes som om personen er fysisk tilstede. Tårene mine triller. De renner fritt og følelser av forkastelse og fordømmelse forsvinner.
Tiden etter denne sterke opplevelsen, gir en sterk visshet om at Hans kjærlighet er uendelig stor, nettopp for meg. Jeg får frimodighet til å vitne om hva Jesus har gjort i mitt liv. Nå, flere år etter møtet med Mesteren, er livet totalt forandret.
Kanskje du sier at det kan du si! Du vet ikke hva jeg har gjort, eller gått gjennom. Nei, det er sant, men du vet heller ikke hva jeg gikk gjennom. Husk Jesus elsker deg som du er! Jeg vet at Hans kjærlighet ikke gjør forskjell på mennesker. Om du hadde vært det eneste mennesket på jord, hadde Jesus dødd for deg.

Broderhilsen fra Jan Ludvig