You are currently viewing Forbønnens makt.

Forbønnens makt.

For en del år siden var jeg boende i Sverige med min familie. Nærmere bestemt bodde jeg i Jakobsberg utenfor Stockholm. En dame som gikk på bibelskolen der borte, skulle ha en bil kjørt fra Stockholm-området til Ålesund. Hun spurte om jeg hadde tenkt meg hjem til Ålesund i påsken. Dette svarte jeg ja til, og la til at det måtte komme en løsning på transport. Det var da jeg ble spurt om å kjøre hennes bil til Norge. Kjørerute som ble valgt, var mot Oslo og Hamar til Ålesund.

Ca. kl. 24.00 startet jeg å kjøre mot Norge sammen med to damer. Da klokken nærmet seg 02.00, var vi kommet til Karlstad, hvor jeg kjente meg så trøtt at jeg i siste liten hiver bilen inn på en bensinstasjon. Jeg bytter plass med den ene av damene, som hadde sovet litt på veien. Idet vi byttet plass, kommer det en bil kjørende forbi i en meget høy fart. Litt lenger framme kolliderte denne bilen med en elg. Elgen kom inn i kupeen i sammenstøtet og sjåføren ble drept. Omtrent samtidig våknet eieren av bilen der hun lå i Stockholm og sov. Hun kjente en sterk nød for oss i bilen. Ikke bare hun, men også min far og mor våknet og var orolige for meg. De ante ikke at jeg var på vei til Norge sammen med venner. Etter å ha satt av en dame i Oslo, kjører vi to som er igjen i bilen, videre mot Hamar. Ved Espa kommer en elg ut av skogen på høyre side. Jeg får flyttet foten til bremsen, men plutselig er elgen borte.

Også på dette tidspunktet våknet eieren av bilen og denne gangen måtte hun rope til Gud for våre liv. Mor og far våknet også. Dette kan jeg fortelle for da jeg kom til mor tidlig på morgenen, fortalte hun at hun hadde tenkt på meg når hun våknet om natten. Min far sa: «Å, der er du», som om han hadde ventet at jeg kom. Han fortalte at han hadde bedt for meg to ganger. Da jeg kom tilbake til Stockholm, kom en dame bort til meg og sa hun måtte få høre hva som hadde skjedd på turen. Gud er igår, i dag og imorgen den samme. Han elsker oss så høyt at han kan minne venner på å be når det er noe på gang. Mange kan vitne om lignende hendelser. Dette skjer ofte i våre dager.

Broder hilsen Jan Ludvig N. Ludvigsen.