Sommerstevnet 2011

Her er noen høydepunkter fra stevnet i 2011

Det var flere besøkende enn forrige år, noe vi tror er et bevis på at mennesker søker inn mot det som gir levende og personlige Guds-opplevelser.
Betyr noe for de fleste
Alt som skjer på et stevne er viktig og egentlig et høydepunkt. Noen opplever å møte en søster eller bror som de ikke har sett på lenge.Andre sier at den spesielle samtalen de hadde med et menneske de møtte under stevnet var deres høydepunkt. For barna er det selvfølgelig et høydepunkt å få diplomet etter å ha deltatt på stevnets barnemøter.
Og andre igjen, ja trolig de fleste, vil si at besøket og talen til den landskjente forkynneren Emanuel Minos var høydepunktet.Det største er vel at mennesker blir frelst og går lydighetens vei. Det avholdes ikke et stevne uten dåp, og dette året var intet unntak.
Vitnesbyrd
Vitnesbyrdene er alltid trosstyrkende og vitner om Herrens gjerninger. Alle ble rørt da Kristian, 31 år, fortalte om et liv i fornedrelse og rusmisbruk, men også om det mirakelet Gud har gjort i hans liv.Kristian er nå rusfri, er i fast jobb og hjelper andre med rusproblemer, er blitt gift med Linda, og bor i egen leilighet. Det som så håpløst ut er omgjort til seier og triumf, og all ære skal Herren ha.
Dette er jo det alt handler om – forvandling av menneskeliv som går på en ny og levende vei. Kristian leste et av sine mange tankevekkende dikt som for øvrig er utgitt både i dikthefter og på CD.
Ulikt tema
Forkynnere med budskap til folket talte i møtene. Jørn Strand med taler som utfordrer, Håkon Martinsen og Tore Kristiansen med forkynnelse om nåde, Emanuel Minos som peker på endetiden og Israel.
Ekteparet Instebø og Atle Yndesdal som oppfordret til å søke nærmere inn til kilden som gir salvelse og kraft.
Og vi må nevne kjente og kjære Harald Risdal og John Miland som både taler og står i flere tjenester under stevnet.
Evangeliesenterets Jostein Kirkenes med sentermusikken har de siste årene vært et populært innslag under stevnte, og de kom som et friskt pust fra himmelen.
Misjonene fikk også sin plass.
Jostein Kirkenes, Evangeliesenteret

Bønnemøtene

Stevneledelsen ser på bønnemøtene om morgenen som en av bærebjelkene gjennom stevnet. Ved siden av å løfte møtene og de som skal stå frem, får mange oppleve et personlig møte med Herren i bønnemøtene. Og de som har behov kan legge frem sine bønnebehov for bedende søstre og brødre.
Nattverd og dåp i vann
Under stevnet er det nattverd flere ganger, og fem mennesker ble døpt i vann på lørdag. Ruth Draugedal er en person mange av barna får et forhold til, for hun leder barnemøtene sammen med flere medhjelpere.
Også Linda Raanås Hansen og Margaret Heggtveit gjør en innsats med ungdomsmøtene, som i år hadde besøk av blant andre Johnny Omdal og David Aaserud.
Sistnevnte er vokst opp med Maran-Ata-stevner, og er i dag en habil kristen sanger med flere CD-utgivelser.
Dåp i vann hører med ..

Campingliv og grillkos

Stevner er også ferie, grilling, god mat og avslapning. Selv om været kan skifte i kongeriket Norge, fikk vi også i år litt sol. Det er moro å se hvordan folk koser seg, og vi konstaterer at de som først får oppleve stevnene – de kommer gjerne tilbake for å oppleve mer. For sånn er det med Herren.
Han vil at vi skal få kjenne livet i Ham, og når vi gjør det vil vi Han også gi enda mer.
Derfor vil vi ha frihet i Herren under stevnet, og vi vil at Den Hellige Ånd ikke skal begrenses av organisasjon og ritualer, men få gjøre det Herren vil utføre i møtene. I år var det slik, og vi gir Gud all ære.

Hygge rundt camping-bordet